Navigera till sidans huvudinnehåll

Gårdsrundan 2022

Gårdsrundan anordnas för andra året i rad efter förra årets succé med över 10 000 besökare. I år genomförs Gårdsrundan samtidigt som Matrundan i Kalmar och Kronoberg, vilket gör helgen till ett av de största mateventen i Sverige. Välkommen att vara med som deltagare eller besökare!

Den 17-18 september 2022 anordnas Gårdsrundan med syftet att fler invånare i Jönköpings län ska få möjlighet att upptäcka matproducenter, förädlare, öppna gårdar samt caféer och restauranger som jobbar med lokala råvaror. Ambitionen är att fler ska få kunskap om hur mat produceras i vårt län och upptäcka alla matpärlor i närområdet. Gårdsrundan anordnas inom ramen för arbetet med den regionala livsmedelsstrategin och utgör ett samarbete mellan Region Jönköpings län, LRF, Länsstyrelsen i Jönköpings län, Hushållningssällskapet Jönköping, Jönköpings kommun, Vetlanda kommun, NUVAB, Enter Gislaved och Smålands Turism.

Information till företagare som vill delta på Gårdsrundan

Vi vänder oss till dig som har gård, gårdsbutik, café, bageri eller restaurang i Jönköpings län, som vill och kan hålla öppet kl. 10-16 båda dagarna, 17-18 september. 

Deltagandet är kostnadsfritt. Alla som anmäler sig synliggörs på en digital karta som sammanställs av Region Jönköpings län. Denna kommer sedan marknadsföras av deltagarna och samarbetsparterna för det regionala livsmedelsstrategiarbetet. Välkommen med din anmälan till Gårdsrundan senast 10 maj 2022.

I år genomförs Gårdsrundan samtidigt som Matrundorna i Kalmar och Kronoberg, vilket skapar marknadsföringsmöjligheter i hela Småland och gör helgen till ett av de största mateventen i Sverige. Alla deltagare på Gårdsrundan erbjuds kostnadsfria digitala utbildningar under våren på temat värdskap, storytelling och hur man blir bättre på att fota med mobilen. Utbildningarna anordnas i samarbete med Länsstyrelserna i Kalmar och Kronoberg. Anmälan till utbildningarna.

Information till dig som besökare

Boka in helgen 17-18 september. Under juni publiceras en interaktiv karta med förteckning över alla matproducenter, förädlare, bagerier, öppna gårdar, caféer, restauranger och många fler som deltar på Gårdsrundan. Många av dem kommer att ha öppet under sommaren, så här kan du hitta inspiration till härliga utflykter. Håll utkik efter kartan och följ Jönköpings läns livsmedelsstrategi på Facebook om du inte vill missa något!

Har du frågor?
Kontakta christina.oden@rjl.se