Navigera till sidans huvudinnehåll

Framtidsdagen

Framtidsdagen - en mötesplats för företagare, ledare, beslutsfattare samt aktörer inom affärsutveckling och företagsfrämjande. En dag med inspirerande föreläsningar, workshops och nätverkande.

Region Jönköpings län är initiativtagare till Framtidsdagarna som arrangeras på tre olika platser i länet under 2024. Den första Framtidsdagen hölls på Science Park - Jönköping.

Nästkommande Framtidsdag äger rum den 20 september på Gummifabriken i Värnamo, i anslutning till Vision Days.

Framtidsdagen finansieras av Region Jönköpings län inom ramen för projekt Kvalitetsutveckling 2.0 Framtidsdagen sker i nära samarbete med Science Park och som en finaldag på Vision Days.

Framtidsdag 20 september

08:30 - Frukost

09:00 - 09:30 - Spaning på Framtiden – Docere

Förändringarna i samhället sker snabbt. Vi tittar på vilka trender som ligger runt hörnet, hur vi kan skapa motståndskraft och omvandla dagens utmaningar till morgondagens affärsmöjligheter.

09:30 - 10:10 - Inspirationsföredrag: Morgondagens kund med Peter Siljerud.

Föredraget bygger på rapporten med samma namn och presenterar trender som rör köpbeteenden, värderingar, livsstil, förväntningar, digitalisering och andra förutsättningar som påverkar framtidens affärer.

10:10 - 10:40 - Framtidskartan med Peter Siljerud

10:40 - 11:00 - Fika

11:00 - 11:45 - Paneldebatt med Peter Siljerud.

En paneldebatt bestående av såväl lokala företagsrepresentanter som gymnasieungdomar diskuterar utifrån framtidskartan deras gemensamma synpunkter och vad det finns för skillnader.

11:45 - 12:45 - Lunch

13:40 - 14:50 - Workshop - hur kan jag arbeta med detta i mitt företag?

Tillsammans testar vi verktyg och metoder för att omvandla dagens utmaningar till morgondagens affärsmöjligheter.