Navigera till sidans huvudinnehåll

Panelsamtal - hur lockar vi kompetens till de gröna näringarna och livsmedelsindustrin?

närbild på några äpplen

Elmia lantbruksmässa, rum 19

Hur blir man en attraktiv arbetsgivare inom gröna näringar och livsmedelsförädling? Vilka strategier kan vi använda för att locka och behålla rätt kompetens? Hur kan vi förbättra matchningen mellan utbildningar och företagens behov?

Under branschforumet får du möjlighet att:

  • Ta del av nya rapporter och analyser inom området, vi kommer bland annat att belysa Ungdomsbarometerns undersökning kring ungdomars gymnasieval och tankar inför naturbruk- och livsmedelsprogram och ge inblick i LRF-rapporten ”Många vill men få kan” som visar ungdomars inställning till ägarskiften.
  • Lyssna på panelsamtal med representanter från LRF Ungdomen, Ung Företagsamhet, Jobba grönt – Gröna arbetsgivare, skolchefen för naturbruksskolorna i Jönköpings län, Livsmedelsutveckling sydost med flera.
  • Ställa frågor direkt till branschens företrädare.

Anmäl dig här!

Panelsamtalet är en aktivitet inom ramen för arbetet med Branschforum Livsmedel och kompetensförsörjningsuppdraget som Region Jönköpings län har. Tillsammans med andra aktörer anordnar vi en återkommande mötesplats för branschen, för gemensam och samlad dialog kring kompetensbehov och de specifika förutsättningarna för arbetsgivare och aktörer inom livsmedelskedjan.

Andra aktiviteter inom Branschforum livsmedel är
16/10 kl.11.00-12.00, Hall C  Smak som konkurrenskraft  - ett samtal mellan bonden och krögaren om kunskapsdelning, kvalitétsutveckling och konkurrenskraft.

17/10 kl.14:30-15:00, Hall C Livsmedel – ett område för samverkan som skapar mervärden för Småland, Öland och Gotland

Kontakt:

Christina Odén
Regionutvecklare Livsmedel & gröna näringar
christina.oden@rjl.se

Sabina Andersson
Projektsamordnare
sabina.a.andersson@rjl.se

Elmia lantbruksmässa, rum 19

Mer information