Konferens - den hållbara maten
Elmia
Den 6 februari mellan 09:00-15:30 uppmärksammar vi matens mervärden och påverkan på biologisk mångfald, klimat, miljö och hälsa. En kostnadsfri heldagskonferens med fokus på den hållbara maten!
Vi lyfter fram goda exempel och diskuterar resiliens, robusthet samt hur de nya kostråden kan implementeras i linje med ambitionerna i livsmedelsstrategiarbetet.
Dagen riktar sig till tjänstemän, beslutsfattare, producenter och representanter för civilsamhället som bidrar till livsmedelssystemet. I anslutning till konferensen finns möjlighet för organisationer att ställa ut.
Jönköpings läns Landshövding Brittis Benzler inleder konferensen och moderator för dagen är Eva Sundberg, Mattanken, Jordbruksverket.
Programpunkter och talare - programmet uppdateras löpande
- Näringsrekommendationer och kostråd för en hälsosam och hållbar livsmedelskonsumtion.
Åsa Brugård Konde, Livsmedelsverket. - En resilient livsmedelsproduktion - den robusta ekogården i en föränderlig omvärld.
Birgitta Johansson, Jordbruksverket. - Matkultur i Sverige - 200 ohållbara år. De goda föresatsernas matkultur och de problem de skapat.
Richard Tellström, måltidsforskare och mathistorier. - Nattsvart framtid – eller finns det hopp för den biologiska mångfalden?
Torbjörn Ebenhard, Centrum för biologisk mångfald, SLU. - Råd kring upphandling, goda exempel från måltidsverksamheten i Region Jönköpings län och en av våra främsta kommuner i ekomatsligan.
Jennie Ferm, verksamhetschef Område måltid, Region Jönköpings län
Konferensen anordnas inom projektet ”Mer ekologiskt i Jönköpings län” – som finansieras med medel från landsbygdsprogrammet 2014–2020 och som drivs som ett samarbetsprojekt mellan Region Jönköpings län, Refarm Linné, Naturskyddsföreningen och Länsstyrelsen i Jönköpings län.
Bilden visar konferensens moderator Eva Sundberg samt mathistorikern Richard Tellström.
Elmia
Mer information
Hitta hit: Elmiavägen 11, Jönköping
Hållbarhet