Navigera till sidans huvudinnehåll

GAZE – nya filmröster

  • Kultur
  • Film
  • Länsövergripande

Har du en filmidé? GAZE – nya filmröster, är programmet för dig med en kortfilmsidé och som bor eller verkar i Jönköpings län.

Vi söker dig från 16 år och uppåt, nybörjare såväl som erfaren filmare med en berättelse som du vill filma. Förutom ett produktionsstöd, som delas ut i två storlekar, på 10 000 kr eller 30 000 kr, ingår det workshops i filmskapandets olika delar och coachning. Om behov finns blir du matchad med ett produktionsbolag eller studieförbund att arbeta tillsammans med. Stödet delas ut till kortfilm max 15 minuter inom fiktion, en berättelse som du hittat på (ej till dokumentär). Det kan vara en mobilfilm, YouTube-film, ett kort drama, animation eller början till en serie.

Information om 2023 kommer snart!

Varför gör vi det här?

Att stötta och utveckla unga och äldre talanger genom att göra kortfilm. Med unga och äldre talanger menas spannet: från att aldrig gjort film till att ha flera filmer i bagaget men ännu inte funnit en väg in i filmbranschen. För Region Jönköpings län är dessa "de nya rösterna" och satsningen kommer i sitt fundament arbeta med mångfald, jämställdhet och representation.

Målgrupp

Projektet främjar mångfald, jämställdhet och representation.

Resultatmål

Satsningen vill stimulera dessa nya röster till att skapa nya uttryck, återberätta sin samtid, stärka kvalitet och hantverk, samt att säkerhetsställa filmskapandet i länet. 

Hur påverkas länet?

Gaze tar också avstamp i ett geografiskt perspektiv, som icke storstadsregion, vilken ofta är underrepresenterad i det nationella filmlandskapet.