Navigera till sidans huvudinnehåll

Kultur för hälsa konferens 15 september 2022

  • Folkhälsa
  • Kultur
  • Kultur för hälsa
  • Länsövergripande

Välkommen till regional Kultur för hälsa konferensen på Glashuset Gislaved! Kom och upplev kulturinslag, ta del av den senaste forskningen, seminarier & workshops, allt som goda exempel på hur du kan använda kultur för att främja hälsa och välbefinnande.

PROGRAM

Konferensen gästas av två internationella föreläsare!
Nils Fietje, Research Officer WHO:s Europa kontor, leder organisationens arbete med att öka förståelsen av hur kulturella sammanhang påverkar och interagerar med hälsa och välmående.

Jimmy Rotheram leder arbetet med musik på Feversham Primary Academy (UK). 2018 blev Jimmy nominerad till Varkey Foundations Global Teacher Prize för hans uppskattade arbete med att använda musik som en central del i undervisningen. Detta ledde till att skolan gick från att vara en av de sämst rankade till en av de bästa för elevers utveckling i England.

KULTUR FÖR HÄLSA KONFERENSENS WEBPLATS

https://rjl.se/kulturforhalsa

Besök webplatsen för att se hela programmet med seminarier, workshops och kulturinslag. Här finns även mer information och anmälan.

Senast anmälningsdatum är 29 augusti 2022.

 

 

Varför gör vi det här?

Öka kunskapen om kulturens betydelse för hälsa och sprida och bidra till genomförandekraft

Målgrupp

Konferensen riktar sig till dig som är engagerad i arbetet med barn, äldre, personer med funktionsnedsättning, hälso- och sjukvård och integration. Dig som är beslutsfattare och politiker.

Resultatmål

Att personer som arbetar inom omsorg och inom hälso- och sjukvård ska få kunskap hur man kan använda kulturen som verktyg till att främja hälsa. 

Hur påverkas länet?

Genom att öka kunskapen om kulturens betydelse för hälsa och sprida lokala, regionala och nationella exempel bidrar detta till genomförandekraft och tillgänglighet av kulturen för fler invånare i länet.