Navigera till sidans huvudinnehåll

Kalendarium

Regionala livsmedelsstrategin:
Kursserie januari-mars

Under 2023 välkomnas producenter och restauranger i Jönköpings län till en kursserie med fokus på tackaköttets potential. Träffarna arrangeras inom ramen för den regionala livsmedelsstrategin där Länsstyrelsen, Hushållningssällskapet, LRF, Region Jönköpings län och Vi kan mat samarbetar.

 • 24 januari kl.17.30
  Inspirationskväll med Stefan Eriksson från Exceptionell råvara
 • 8 februari kl. 19.00
  Digital föreläsning om köttkvalitet med Katarina Arvidsson Segerkvist från SLU
 • 21 februari kl. 14.00
  Slaktmognadsbedömning av tackor - Annelie Carlsson från SLU, Birgit Fag från Hushållningssällskapet och Emma Holmstedt från KLS medverkar.
 • 27 februari klockan 18.00
  Räkna på din produktion och försäljning del 1 – digital träff, Sebastian Remvig från SLU medverkar
 • 8 mars klockan 17.00
  Räkna på din produktion och försäljning del 2 – Sebastian Remvig från SLU medverkar på plats Tallnäs stiftsgård

Kursserien avslutas med ett utvecklingsmöte för producenter och kockar, under ledning av Exceptionell råvara. Datumet är ännu inte bestämt.
Mer information om kursserien samt anmälan. (pdf, 291.3 KB)

21 februari 2023

Bästa platsen att åldras på

Tid: 09.00-16.00
Plats: Qulturum, Ryhovsområdet

Dagen är en mötesplats för dig som arbetar inom hälsa, vård och omsorg för äldre i Jönköpings läns kommuner, Region Jönköpings län och civilsamhället. Ta tillfället att hänga med likasinnade, få tips, idéer och inspiration till att utveckla och förbättra med målet att Jönköpings län ska bli bästa platsen att åldras på.

Mer information och anmälan

 

7 mars 2023

Kulturforum

Tid:
Plats: Kulturhuset Spira, Jönköping

Den regionala kulturplanen för år 2023-2025 är antagen. Utifrån den och de regionala konstområdesdialoger som har genomförts under hösten utformar vi nu Kulturforum 2023. Kulturforum är en mötesplats för tjänstepersoner, politiker, civilsamhälle och kulturaktörer. Fokus för 2023 års Kulturforum är inspiration, nätverkande och ännu mer inspiration. Lyssna till föreläsningar, samtal och möt andra inom branschen. 

Mer information och anmälan

 

25 januari 2024

Regional utvecklingsdag

Tid: 
Plats: Gummifabriken, Värnamo

Den regionala utvecklingskonferensen arrangeras årligen av Region Jönköpings län. Det är en mötesplats för alla som är med och bidrar till regional utveckling utifrån länets gemensamma regionala utvecklingsstrategi. Syftet är att inspirera, öka kunskap och skapa kontaktytor för hållbar regional utveckling och ett attraktivt Jönköpings län.