Navigera till sidans huvudinnehåll

Lisa Lemke - en livsviktig föreläsning för alla som äter, alltså för dig!

Varifrån kommer egentligen maten på ditt bord, varför kostar den som den gör och vad betyder det egentligen när vi väljer svenskt och ekologiskt i mataffären?

Bli en smartare konsument och matlagare med Lisa Lemke  - matkreatör och tv-kock som jobbar med att sprida matglädje och kunskap för hemmakockar i alla åldrar.

En föreläsning för alla som äter, på tre olika platser i länet:

  • 11/3 18:00 Alliansskyrkan i Värnamo
  • 12/3 18:00 Pigalle Kulturhus i Nässjö
  • 16/4 18:00 Science Park Towers i Jönköping

I över 20 år har matkreatören och tv-kocken Lisa Lemke jobbat med att sprida matglädje och kunskap för hemmakockar i alla åldrar.

Framför allt brinner hon för det svenska lantbruket och nu bjuder hon in dig till en inspirerande föreläsning där hon reder ut begreppen och rätar ut frågetecken kring ämnen som svekologiska matval, biologisk mångfald, miljö och trygg beredskap. Hon får också sällskap av en lokal eko-bonde för att tillsammans ge inblick i hur det faktiskt funkar att driva ekologiskt lantbruk i Jönköpings län. 

Lisa Lemke menar att det är dags för oss alla att lära känna en bonde för att bli smartare konsumenter och matlagare. Både för planeten och plånboken!

Föreläsningen är kostnadsfri och är en aktivitet inom projektet ”Mer ekologiskt i Jönköpings län” som finansieras med medel från landsbygdsprogrammet 2014–2020. Projektet drivs som ett samarbete mellan Region Jönköpings län, Refarm Linné, Naturskyddsföreningen och Länsstyrelsen i Jönköpings län. Arrangörer är Studiefrämjandet, Studieförbundet Vuxenskolan och Nässjö kommun.