Navigera till sidans huvudinnehåll

Digitaliseringsdagen 2020

Tid: Torsdag 10 december kl. 10.00-14.30
Plats: Digitalt

Den pågående pandemin har gjort att vi mycket snabbt har fått ställa om till ett utpräglat digitalt arbetssätt. Den mest påtagliga förändringen är att fysiska möten har fått ersättas av online-möten. På kort tid har vi blivit duktiga på att använda oss av olika digitala mötesverktyg. Men den pågående digitaliseringen handlar om så mycket mer än bara online-möten. Hur ser de digitala trenderna ut i världen? Vad är nästa steg för att vi ska bli ett hållbart digitaliserat län? Hur möter vi nya lagstiftningar och drar nytta av nya affärsmodeller? Och vad kan vi lära av den kommande generationen som är digitala på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid?

Program

Moderatorer:

  • Anna Frankzen Starrin, trendanalytiker - också känd som robotAnna
  • Diina Hamza, motivationsföreläsare – tillhör generation Z

10.00  Vi börjar…

Ulf Fransson, tf Regional utvecklingsdirektör, Anders Ygeman, Energi- och digitaliseringsminister

10.20  Ett hållbart digitaliserat Jönköpings län – en digitaliseringsstrategi

Ulrika Elmersson digitaliseringsstrateg Region Jönköpings län, Mariana Morosanu projektledare för Vägar till hållbar utveckling och ai-roboten Pepper

11.05 Paus

11.15  Kulturfesten.nu

I ett samtal med Annie Johansson, Kulturutvecklare Region Jönköpings län ser vi tillbaka på höstens digitala kulturfest

11.30  Öppna data

Daniel Dersén, ansvarig för främjande av öppna och delade data på Internetstiftelsen. Daniel kommer dela med sig om varför Internetstiftelsen är drivande inom data och var vi står inom offentlig och privat sektor samt utmaningar och möjligheter som data innebär.

12.00  Lunchpaus

13.00  Accelerera din verksamhets digitala transformation

Vad innebär det att bli en datadriven verksamhet? Hur jobbar man med att öka sin verksamhets konkurrenskraft med hjälp av digitalisering? Marie Andervin från DigJourney och författare till boken "Att leda digital transformation" hjälper oss att sortera i begreppen digitisera, digitalisera, smartifiera samt digital transformation, tydliggör vart den digitala utvecklingen är på väg och avslutar med att ge dig ett par digitala julklappar som kan hjälpa dig i din arbetsvardag.

13.45  Paus

13.55  Digitaliserad stand-up i en digital tid med Al Pitcher, komiker

14.20   Vi sammanfattar dagen

Deltagandet är kostnadsfritt.