Navigera till sidans huvudinnehåll

Gårdsrundan

Välkomna till en helg av smaker och upplevelser i Jönköpings län!

För fjärde året i rad välkomnar vi er till Gårdsrundan i Jönköpings län, en årlig fest med fokus på maten i vårt län. Ett tillfälle att upptäcka alla de fantastiska livsmedelsföretagarna runt om i länet och samtidigt få en inblick i hur mat produceras och förädlas.

Efter tre framgångsrika år med över tusentals årliga besökare har vi inte bara bevarat traditionen, utan strävar ständigt efter att utveckla konceptet och utöka antalet besöksmål med nya spännande upplevelser.

Gårdsrundan 2024 blir inte bara en helg fylld med smaker, dofter och lokala råvaror. Likt förra året kommer Gårdsrundan även i år att gästspelas av olika kulturinslag.

Gårdsrundan har blivit något av en tradition som inte bara uppskattas utan också efterfrågas år efter år. Vi ser fram emot att dela denna unika upplevelse med er alla!

Om Gårdsrundan

Målet med Gårdsrundan är att öppna upp dörrarna till våra fantastiska matpärlor genom att lyfta fram länets enastående matproducenter, förädlare, öppna gårdar, caféer och restauranger som alla arbetar med lokala råvaror - för att fler ska kunskap om hur mat produceras och förädlas.

Gårdsrundan anordnas inom ramen för arbetet med den regionala livsmedelsstrategin och finansieras av Region Jönköpings län. Genomförandet är ett samarbete mellan Region Jönköpings län, LRF, Länsstyrelsen i Jönköpings län, Hushållningssällskapet Jönköping, Jönköpings kommun, Vetlanda kommun, Värnamo kommun, Gislavds kommun, Vaggeryds kommun samt NUVAB och Enter Gislaved