Välkomna till en helg av smaker och upplevelser i Jönköpings län
13–14 september | Kl. 10.00–16.00
För femte året i rad är det dags för Gårdsrundan i Jönköpings län – en helg fylld av smakupplevelser, inspiration och gemenskap. Under två dagar öppnar gårdar, gårdsbutiker, mathantverkare, caféer och restauranger upp sina verksamheter för att visa det allra bästa av länets lokala matproduktion och förädling.
Efter fjolårets rekord, med över 15 000 besökare och 80 besöksmål, växer Gårdsrundan ytterligare i år. Rekordmånga, hela 95 livsmedelsföretagare, deltar och håller öppet mellan kl 10-16 båda dagarna. Det är ett gyllene tillfälle att lära dig mer om hur maten i vår region produceras – från jord till bord.
Vad kan du uppleva på Gårdsrundan? Här finns något för hela familjen!
- Träffa engagerade producenter och lär dig mer om deras hantverk
- Provsmaka och handla lokalproducerad mat av högsta kvalitet
- Följ med på guidade turer
- Gratis bussturer i Vetlanda kommun och Gislaveds kommun
- Slå dig ner för en fika eller njut av en måltid gjord på lokala råvaror
- Låt barnen delta i roliga aktiviteter
- Upplev kulturevenemang såsom musik, dans och författarbesök. Länk till Gårdsrundans kulturprogram.
Klicka här för att komma till en digital karta med alla besöksmål. Här finns även en sammanställning av alla deltagare och tips på rutter att följa. Gårdsrundans broschyr med karta och förteckning över alla besöksmål finns hos alla deltagare, på biblioteken och kommunernas receptioner och infopunkter. Planera din egen smakresa genom länets olika delar – från landsbygd till småstad!
Gårdsrundan är en del av Region Jönköpings läns arbete med den regionala livsmedelsstrategin. Syftet är att öka kunskapen om hur mat produceras och hur viktigt det är att stötta de lokala företagen som varje dag bidrar till ett hållbart och levande Jönköpings län.
Välkommen till årets godaste helg – vi ses på Gårdsrundan den 13–14 september!
Om Gårdsrundan
Målet med Gårdsrundan är att öppna upp dörrarna till våra fantastiska matpärlor genom att lyfta fram länets enastående matproducenter, förädlare, öppna gårdar, caféer och restauranger som alla arbetar med lokala råvaror - för att fler ska kunskap om hur mat produceras och förädlas.
Gårdsrundan anordnas inom ramen för arbetet med den regionala livsmedelsstrategin och finansieras av Region Jönköpings län. Genomförandet är ett samarbete mellan Region Jönköpings län, LRF, Länsstyrelsen i Jönköpings län, Hushållningssällskapet Jönköping, Jönköpings kommun, Vetlanda kommun, Värnamo kommun, Gislaveds kommun, Gnosjö kommun, Vaggeryds kommun samt NUVAB och Enter Gislaved.