Navigera till sidans huvudinnehåll

Matresa i Gårdsrundans spår

En matresa i Gårdsrundans spår 12 december.
Ett tillfälle att upptäcka lokala producenter och förädlare och utbyta erfarenheter!

Välkommen att följa med på en busstur till lokala producenter och förädlare runtom i landsbygden i Vetlanda kommun.

Initiativet är en förlängning av Gårdsrundan 2023 och ger möjlighet till er som deltog att besöka andra producenter och förädlare. Bussturen tar oss till olika platser där du får smaka på och uppleva lokal mat och utbyta erfarenheter med andra företagare. I resan ingår gratis bussresa och lunch på Trakt Forest Hotel. Anmälan är stängd. Vänlien kontakta Christina Odén för mer information.

Följ med på en härlig upptäcktstur i de småländska skogarna. Tips – ta med kylväska som du kan fylla med alla godsaker du köper inför julen.

Program 12 december

08.00 – Start Jönköping, Asecs, Jönköping, vid glaspyramiden (mitt emot Mc Donalds) Karta

08.30 – Stopp i Nässjö Resecentrum

09:05 - EM Home/Holsby Möbler

09.15 – Björkbackens musteri

Försäljning av egenproducerad must, sylt och frukt. Här får ni ta del av visning av musteri, syltkokeri. Det utlovas pepparkakor och en kopp av deras goda glögg!

10.00 – Avfärd Björkbackens musteri

10.30 – Loaklevs Lustgård

En utflykt till Loaklev Lustgård, högt belägen i det natursköna Skirö med milsvid utsikt över skog och odlingslandskap, är som att göra en resa tillbaka i tiden. Här kan ni kika in i gårdsbutiken där det bland annat finns att köpa egenproducerad honung och must.

11.00 – Avfärd Loaklevs Lustgård

Under bussresan:
Smålands Trädgård- en levande landsbygd i det ljusa Småland.
- Pär-Olof Högstedt, Mark- och exploateringschef på Vetlanda kommun, berättar om området kallat Smålands Trädgård som bjuder på natur och kultur i en skön blandning.

11.30 – Lunch på Trakt Forest Hotel

Här bjuds ni på en lunch lagad med lokala råvaror och skogen som en stor inspirationskälla. Nominerade till Stora Turistpriset 2023!

13.00 – Avfärd Trakt Forest Hotel

13.30 – Räven & Osten

Välkomna till ett mikromejeri med produktion av ostar gjorda på pastöriserad komjölk. Mjölken hämtas från närmaste mjölkbonde endast sju km bort. Här kan ni handla prisbelönta delikatessostar inför julen.

14.00 – Avfärd Räven & Osten

14.15 – Gamla Mejeriet i Karlstorp (i samarbete med Idéer & Återbruk)

Mitt i Karlstorp finner ni detta mysiga café i unik miljö och med fika gjort på närodlade råvaror. Passa även på att fynda bland antikviteter och loppisvaror.

15.10 – Avfärd Gamla Mejeriet i Karlstorp

15.15 - Backegårdens Gårdsbutik

Gården omringas av betes och åkermark med ett djurliv som håller landskapet öppet. Här hittar du försäljning av gårdens egna varor så som ägg, nötkött och lammkött.

15.45 – Hemresa

17.00 – Stopp i Nässjö

17.45 – Stopp i Jönköping