Navigera till sidans huvudinnehåll

Ät mat i säsong

  • Folkhälsa

Ät mat i säsong - bra för hälsan, miljön och vår beredskap

Genom att välja råvaror som är i säsong får du mat som smakar mer, är näringsrik, klimatsmart har klimat- och miljöfördelar och bidrar till en mer hållbar robust livsmedelsproduktion.

Detta är i säsong under hösten

  • Kantareller, trattkantarell och annan svamp
  • Potatis
  • Rotfrukter så som morot, palsternacka och rödbeta
  • Kål så som savojkål & salladskål
  • Lök
  • Majs
  • Pumpa
  • Viltkött, lamm- & tackakött
  • Äpplen (Aroma, Cox orange, Ingrid Marie m.fl, päron
  • Bär så som lingon, blåbär, hallon och hjortron

Så kan vi alla bidra

Ett växande intresse för närproducerade produkter och politiska beslut gör att utbudet hos leverantörer och i butikerna ökar. Genom att planera våra inköp och efterfråga säsongsanpassade livsmedel kan vi tillsammans bidra till ett mer hållbart matsystem – med positiva effekter för vår hälsa, miljön och det lokala samhället.

Nyheter

Just nu finns det inga nyheter inom detta ämne.

Kontakt

Christina Odén
christina.oden@rjl.se