Meny Stäng
Du måste ange ett sökord.
Sök

Vi sätter ljuset på


Region Jönköpings län arrangerar en serie utställningar i Hemslöjdens Hus, Jönköping. De lyfter fram lokala hemslöjdsutövare. Till varje tillfälle hör en programverksamhet, som kan innehålla vernissage, workshop eller/och föreläsning.

Vi sätter ljuset på är en slags utställning som alltid är förlagd i Hemslöjdens Hus. Syftet är att uppmärksamma länets hemslöjdutövare och ge dessa en plats där de kan visa vad de gör. Utställaren kan vara en enskild person eller en grupp personer, med handgjort skapande som gemensam nämnare.

Här ges möjlighet för inspiration och kunskapsutbyte mellan besökare i Hemslöjdens Hus.

13 januari - 11 februari 2020 
Höglandströjor - Matilda Forsärla

I norra Smålands djupa skogar sträcker sig höglandet. Här är det kallare. Skogarna är fyllda av sten och mossa. Ett trollandskap där naturen är stundom kärv, kall och rofylld stundom sprudlande, magisk och vacker så att hjärtat nästan brister. På denna plats har Matilda Forsärla växt upp och levt sitt liv. Efter att ofta frusit började hon sticka tröjor av ullgarn med inspiration från de klassiska isländska tröjorna med smyckade ok. Matilda hittade dock motiven till sina mönster på höglandet, i naturen, i alla årstider.
  
Under 2019 hade Matilda som mål att sticka en tröja för varje månad. Dessa tröjor ställs nu ut på hemslöjdens Hus i Jönköping.

Onsdagen den 29 januari, kl 17:30-20:30, medverkar på Stickcafé i Hemslöjdens Hus

Lördagen den 1 februari, kl 10-14, Workshop i syrafärgning - denna workshop är fullbokad

eller söndagen den 1 februari, kl 10-14, Workshop i syrafärgning - finns platser kvar,
anmälan www.rjl.se/kulturkalender 
 

Utställningen är öppen när det är aktiviteter i Hemslöjdens Hus. Kontakta utvecklarna: 010-242 59 95, 242 59 96, 242 59 97 eller hemslojd@rjl.se, för att se när vi är på plats!

 

Varför gör vi det här?

För att ge länets handgjorda skapare en plats där de kan visa vad de gör, samt ge inspiration och kunskapsutbyte för besökare i Hemslöjdens Hus.

Målgrupp

Länets hemslöjdsutövare och personer intresserade av handgjort skapande.

Resultatmål

  • Kunskapshöjande, bildande insatser
  • En plats för möten

Hur påverkas länet?

Hemslöjdens Hus är en nod för verksamhetsområdet hemslöjd och en plats dit intresserade hemslöjdsutövare från hela länet träffas för att utbyta erfarenheter och idéer.