Navigera till sidans huvudinnehåll
Stäng sök Stäng
Du måste ange ett sökord.
Sök

Vi sätter ljuset på

  • Hemslöjd
  • Jönköpings kommun

Region Jönköpings län arrangerar en serie utställningar i Hemslöjdens Hus, Jönköping, som lyfter fram lokala hemslöjdsutövare.

Vi sätter ljuset på är en slags utställningsserie som alltid är förlagd i Hemslöjdens Hus. Syftet är att uppmärksamma länets hemslöjdutövare och ge dessa en plats där de kan visa vad de gör. Utställaren kan vara en enskild person eller en grupp personer, med handgjort skapande som gemensam nämnare. Ibland kommer utställaren från ett annat län, men alltid finns en koppling till Jönköpings län.

Till utställningen hör en programverksamhet, det kan handla om vernissage, visningar, prova-på-tillfällen eller kurser. Här ges möjlighet för inspiration och kunskapsutbyte mellan besökare i Hemslöjdens Hus.

14 september – 12 oktober 2021

Ögonkontakt med Marianne Karlsson

Lera är härligt. Marianne älskar att skapa med sina händer! Och lera är ett fantastiskt material. Man kan jobba på så många olika sätt och i en mängd skiftande tekniker.

Ibland är det härligt att dreja. Känna leran mjuk och skön mot händerna. Lite meditativt. Det är en fröjd att forma brukssaker som är bra att använda och fina att se på.

Allra roligast är det att skulptera. Att få till ett uttryck är magiskt. Plötsligt har det ur leran växt fram en personlighet. Marianne gläds när människor blir berörda på något sätt av hennes figurer.

Vernissage tisdagen den 14 september, kl 17-18

Träffa Marianne Karlsson, se hennes skapelser och hör henne berätta om dem.

Utställningen är öppen när det är aktiviteter i Hemslöjdens Hus. Kontakta utvecklarna: 010-242 59 95, 242 59 96, 242 59 97 eller hemslojd@rjl.se, för att se när vi är på plats!

Varför gör vi det här?

För att ge länets handgjorda skapare en plats där de kan visa vad de gör, samt ge inspiration och kunskapsutbyte för besökare i Hemslöjdens Hus.

Målgrupp

Länets hemslöjdsutövare och personer intresserade av handgjort skapande.

Resultatmål

  • Kunskapshöjande, bildande insatser
  • En plats för möten

Hur påverkas länet?

Hemslöjdens Hus är en nod för verksamhetsområdet hemslöjd och en plats dit intresserade hemslöjdsutövare från hela länet träffas för att utbyta erfarenheter och idéer.