Navigera till sidans huvudinnehåll

Konferens – den hållbara maten

  • Hållbarhet

Välkommen till Elmia den 6 februari 09:00-15:00, då vi uppmärksammar matens mervärden och påverkan på biologisk mångfald, klimat, miljö och hälsa. Vi lyfter fram goda exempel och diskuterar resiliens, robusthet samt hur de nya kostråden kan implementeras i linje med ambitionerna i livsmedelsstrategiarbetet.

Målgrupp:

Dagen riktar sig till tjänstemän, beslutsfattare, producenter och representanter för civilsamhället som bidrar till livsmedelssystemet. I anslutning till konferensen finns möjlighet för organisationer att ställa ut. 

Program

Jönköpings läns Landshövding Brittis Benzler inleder dagen, måltidshistorikern Richard Tellström och flera andra talare och experter guidar genom en fullspäckad dag av inspiration och kunskap. Eva Sundberg, projektledare för MATtanken och sakkunnig kring mat och måltidsfrågor på Jordbruksverket är konferensens moderator.

Programmet uppdateras under december. 

Projekt

Konferensen anordnas inom projektet ”Mer ekologiskt i Jönköpings län” – som finansieras med medel från landsbygdsprogrammet 2014–2020 och som drivs som ett samarbetsprojekt mellan Region Jönköpings län, Refarm Linné, Naturskyddsföreningen och Länsstyrelsen i Jönköpings län.

EU-logga_ jordbruksfonden.
Logotyp Refarm Linné
Logotyp Region Jönköpings län
Logotyp Naturskyddsföreningen i Jönköping
Logotyp Länsstyrelsen i Jönköpings län