Meny Stäng
Sök

Kultur


  • Kultur
Människor med funktionshinder spelar teater på en scen.

Freja Musikteater är en ensemble bestående av 14 unga vuxna med diagnoser inom autismspektrat. Konst- och kulturlivet i vårt län ska vara tillgängligt och öppet för alla.

Foto: Johan W Avby

Kulturlivet i Jönköpings län präglas starkt av initiativrikedom, engagemang och kreativitet – från både invånare och aktörer. Kulturupplevelser är viktiga. Både för människors välbefinnande och för deras bildning. Ett rikt kulturliv och en levande kulturmiljö gör vårt län till attraktiv plats att bo på och besöka, samtidigt som det skapar arbetstillfällen.

Jönköpings läns mål med kulturutvecklingen är att skapa ett tillgängligt konst- och kulturliv som präglas av hög kvalitet med både bredd och spets. Det handlar om att utveckla mötesplatser för dialog mellan kulturens aktörer, samhället och näringslivet. Men också att arbeta för att alla ska ha möjlighet uppleva och delta i kulturlivet och skapandeprocessen, från barn och unga till äldre och besökare. Vi behöver också se till att det finns goda möjligheter för konstnärligt yrkesarbete och skapande. 

Nyheter


Just nu finns det inga nyheter inom detta ämne.

Hur går det?